Hvordan tester du Durbin Watson i Minitab?
Hvordan tester du Durbin Watson i Minitab?

Video: Hvordan tester du Durbin Watson i Minitab?

Video: Hvordan tester du Durbin Watson i Minitab?
Video: Durbin Watson, tabla y gráfico 2024, April
Anonim

I Minitab : Klik på Stat > Regression > Regression > Tilpas regressionsmodel. Klik på "Resultater", og kontroller Durban - Watsons statistik.

Derfor, hvorfor bruger vi Durbin Watson-testen?

Durban – Watsons statistik . I statistik er Durban – Watsons statistik er en anvendt teststatistik at detektere tilstedeværelsen af autokorrelation ved lag 1 i residualerne (forudsigelsesfejl) fra en regressionsanalyse.

Ved også, hvad hvis Durbin Watson-testen ikke er entydig? Hvis det Durban - Watsons statistik ligger mellem d og d (eller nøjagtigt lig med enten d eller d), den testen er inkonklusiv . Hvis det Durban - Watsons statistik er større end d, den Durban - Watsons statistik er så tæt på 2, at positiv autokorrelation muligvis ikke er til stede i modellen.

Desuden, hvordan tester du for autokorrelation?

En almindelig metode til test for autokorrelation er Durbin-Watson prøve . Statistisk software såsom SPSS kan inkludere muligheden for at køre Durbin-Watson prøve når man laver en regressionsanalyse. Durbin-Watson tests producerer en prøve statistik, der går fra 0 til 4.

Hvad er en god Durbin Watson-værdi?

Det Durbin Watson (DW)-statistik er en test for autokorrelation i residualerne fra en statistisk regressionsanalyse. Det Durban - Watson statistik vil altid have en værdi mellem 0 og 4. Værdier fra 0 til mindre end 2 indikerer positiv autokorrelation og værdier fra 2 til 4 indikerer negativ autokorrelation.

Anbefalede: