Kan man spise trælav?
Kan man spise trælav?

Video: Kan man spise trælav?

Video: Kan man spise trælav?
Video: Rema - Calm Down (Official Music Video) 2024, April
Anonim

De fleste af os tror, at mos og lav er ikke spiselige. Imidlertid, lav udgør en væsentlig del af kosten i Arktis, og næsten alle mos og lav er spiselig. At gør ikke ensbetydende med, at de er velsmagende eller nærende, men de fleste kan ja, blive spist. Når man er desperat, spise !

Med dette i øjesyn, hvad sker der, hvis du spiser lav?

Lav som Føde Et par arter har været spist af mennesker dog. Mange arter menes at være let giftige, i det mindste nogle få er giftige, og de fleste er ufordøjelige i deres rå form. Nogle kulturer har lært, hvordan man forbereder sig specifikt lav på en måde, der forbedrer deres fordøjelighed og endda gør dem til en delikatesse.

På samme måde er laver skadelige for træer? Lav vokse på overfladen af din træ , og trænge ikke ind i noget væv. De forårsager heller ikke plantesygdomme med én undtagelse: i visse våde, tropiske områder, lav er vokset i så tykke lag over træer at deres skygge alene har fået blade til at dø.

Med dette for øje, hvilke laver er spiselige?

Spiselige lav er lav som er spiselig.

De omfatter:

  • Cetraria islandica (kendt som islandsk mos)
  • Cladonia rangiferina.
  • Bryoria fremontii (kendt som wila)
  • Parmelia perlata (kendt som Kalpasi eller den sorte stenblomst)
  • Umbilicaria.

Hvad kan man gøre ved lav på træer?

Kobber-sulfat sprøjtet på lav på træer vil dræbe svampesiden af organismen. Brug kun kobber-sulfat som behandling for trælav i det sene forår til det tidlige efterår. Det vil ikke være effektivt i køligt vejr. Du kan også fjerne trælav med kalksvovl.

Anbefalede: