Er sf5 polær eller upolær?
Er sf5 polær eller upolær?

Video: Er sf5 polær eller upolær?

Video: Er sf5 polær eller upolær?
Video: Чтение и сброс ошибок SRS AIRBAG на Subaru Forester SF 2024, April
Anonim

Deres bindingsdipoler ophæver ikke, så molekylet er det polar . På den anden side har XeF4 to ensomme par på Xe. Dette er et lige tal, så du skal tjekke formen på molekylet. Her ophæver Xe-F-bindingsdipolerne hinanden, så molekylet er ikke-polær.

I betragtning af dette, er SbF5 polær eller upolær?

SbF5 danner en trigonal bipyramidal form. Der er polar obligationer til stede, og det antog jeg, at det er ikke polær på grund af dets molekylære geometri. Men selve molekylet er ikke helt symmetrisk (medmindre jeg tænker på symmetri forkert).

Ved også, har sf5 et dipolmoment? Selvom et molekyle som CHCl 3 er bedst beskrevet som tetraedrisk, er atomerne bundet til kulstof ikke identiske. Følgelig er obligationen dipolmomenter kan ikke annullere hinanden og molekylet har et dipolmoment.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvordan man kan se, om det er polært eller ikke-polært?

Trin 2: Identificere hver binding som enten polær eller upolær . ( Hvis forskellen i elektronegativitet for atomerne i en binding er større end 0,4, vi betragter bindingen polar . Hvis forskellen i elektronegativitet er mindre end 0,4, bindingen er i det væsentlige ikke-polær .) Hvis Der er ingen polar bindinger, er molekylet ikke-polær.

Hvad er den molekylære geometri af sf5 -?

SF6 er en oktaedral form hvilket giver perfekt mening. SF5+ arrangerer 5 par elektroner i en trigonal bipyramidal struktur.

Anbefalede: