Indholdsfortegnelse:

Hvordan finder man det sammensatte ord?
Hvordan finder man det sammensatte ord?

Video: Hvordan finder man det sammensatte ord?

Video: Hvordan finder man det sammensatte ord?
Video: Sammensatte ord 2024, April
Anonim

Når to ord bruges sammen for at give en ny betydning, en sammensatte er dannet. Sammensatte ord kan skrives på tre måder: som åben forbindelser (stavet som to ord , f.eks. is), lukket forbindelser (sammen for at danne en single ord , f.eks. dørhåndtag), eller bindestreger forbindelser (to ord forbundet med en bindestreg, f.eks. langsigtet).

På denne måde, hvad er et sammensat ord eksempler?

Sammensatte ord dannes, når to eller flere ord slås sammen for at skabe en ny ord det har en helt ny betydning. Til eksempel , "sol" og "blomst" er to forskellige ord , men når de er smeltet sammen, danner de en anden ord , Solsikke.

er i aften et sammensat ord? I aften er et 7 bogstav ord , brugt som navneord eller som adverbium, en sammensat ord , med oldengelsk oprindelse, og har bogstaverne ghinott (ghinot). EN sammensat ord , i aften har mere end én ord indenfor det. Der er 2 ord som er til, og nat.

Hvor mange sammensatte ord er der heraf?

Der er tre typer af sammensatte ord: lukket form, åben form og bindestreger. Lukkede sammensatte ord dannes, når to helt uafhængige, unikke ord kombineres for at skabe et nyt ord. Disse er de mest almindelige typer af sammensatte ord.

Hvad er 5 eksempler på forbindelser?

Eksempler på forbindelser:

  • Vand - Formel: H2O = Brint2 + Ilt.
  • Hydrogenperoxid - Formel: H2O2 = Brint2 + Ilt2
  • Salt - Formel: NaCl = Natrium + Klor.
  • Bagepulver - Formel: NaHCO3 = Natrium + Brint + Kulstof + Ilt3
  • Oktan - Formel: C8H18 = Kulstof8 + Brint18

Anbefalede: