Hvad er forholdet mellem frekvens- og bølgelængdequizlet?
Hvad er forholdet mellem frekvens- og bølgelængdequizlet?

Video: Hvad er forholdet mellem frekvens- og bølgelængdequizlet?

Video: Hvad er forholdet mellem frekvens- og bølgelængdequizlet?
Video: The relationship between Wavelength & Frequency 2024, April
Anonim

Jo større energi, jo større frekvens og jo kortere (mindre) den bølgelængde . På grund af sammenhæng mellem bølgelængder og frekvens - jo højere frekvens , jo kortere bølgelængde - så kort følger det bølgelængder er mere energiske end lange bølgelængder.

Simpelthen så, hvad er forholdet mellem bølgelængde og frekvens?

En hertz har enheder på 1/sekund. Bølgelængde og frekvens af en bølge er forbundet med ligningen Hastighed = Bølgelængde x Frekvens , hvor hastigheden er hastigheden af en bølgetop, når den passerer et stationært punkt. For alle elektromagnetiske bølger (i et vakuum) er hastigheden = c, lysets hastighed.

Ligeledes, hvad menes der med en bølges frekvens? Bølgefrekvens er antallet af bølger der passerer et fast punkt på en given tid. SI-enheden til bølgefrekvens er hertz (Hz), hvor 1 hertz er lig med 1 bølge passerer et fast punkt på 1 sekund. En højere- frekvensbølge har mere energi end en lavere frekvensbølge med samme amplitude.

Også spurgt, hvad er forholdet mellem frekvensbølgehastighed og bølgelængdequizlet?

V= frekvens x bølgelængde , derfor bølgens hastighed er direkte proportional med dens frekvens og bølgelængde.

Hvad er enheden for bølgelængde?

Enheder af frekvenser og Bølgelængder . Det enheder frekvensen er i hertz (Hz) eller dens multipla. Det enheder af bølgelængde er i meter, dets multipla eller brøkdele af en meter. Efterhånden som frekvensen stiger, vil bølgelængde falder, forudsat at hastigheden holdes konstant.

Anbefalede: