Hvad er en vulkangeografi?
Hvad er en vulkangeografi?

Video: Hvad er en vulkangeografi?

Video: Hvad er en vulkangeografi?
Video: Hvad er vulkaner? Hvor, hvad, hvorfor om vulkaner i hele verden 2024, Kan
Anonim

EN vulkan er en åbning i jordskorpen, der tillader smeltet sten fra under skorpen at nå overfladen. Denne smeltede sten kaldes magma, når den er under overfladen og lava, når den bryder ud eller flyder fra en vulkan . Sammen med lava, vulkaner også frigive gasser, aske og sten.

Tilsvarende, hvad er en simpel definition af en vulkan?

navneord. Det definition af en vulkan er et brud i jordskorpen, hvor smeltet lava, varm aske og gasser fra under jordskorpen undslipper til luften.

For det andet, hvad er nogle af kendetegnene ved en vulkan? Vulkaner har typisk et skålformet bassin i toppen af vulkan , kendt som et krater. Når magma når overfladen er det kendt som lava. Udbrud fra andre åbninger kan føre til dannelse af sekundære kegler på flanken (siden) af vulkan.

På samme måde kan man spørge, hvordan dannes vulkaner?

Vulkaner er dannet når magma inde fra Jordens øverste kappe arbejder sig op til overfladen. Ved overfladen bryder det ud og danner lavastrømme og askeaflejringer. Over tid som vulkan fortsætter med at bryde ud, vil det blive større og større.

Er en vulkan fysisk geografi?

Vulkaner er normalt kegleformede bjerge eller bakker. Når magma når jordens overflade kaldes det lava. Når lavaen afkøles, danner den sten. Vulkanisk udbrud kan ske ved destruktive og konstruktive grænser, men ikke ved konservative grænser.

Anbefalede: