Hvad er mitokondrier i biologi?
Hvad er mitokondrier i biologi?

Video: Hvad er mitokondrier i biologi?

Video: Hvad er mitokondrier i biologi?
Video: Mitochondria | Structure of a cell | Biology | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Mitokondrier - Tænd for Powerhouse

Mitokondrier er kendt som cellens kraftcentre. De er organeller, der fungerer som et fordøjelsessystem, der optager næringsstoffer, nedbryder dem og skaber energirige molekyler til cellen. Cellens biokemiske processer er kendt som cellulær respiration

Desuden, hvad er definitionen af mitokondrier i biologi?

Definition . navneord, flertal: mitokondrier . En sfærisk eller stavformet organel med sit eget genom, og er ansvarlig for genereringen af det meste af cellens forsyning af adenosintrifosfat gennem processen med cellulær respiration. Supplement. Det mitokondrie betragtes som kraftcenteret for eukaryote celler.

Ligeledes, hvor findes mitokondrier? Mitokondrier er fundet i alle kropsceller med undtagelse af nogle få. Der er normalt flere mitokondrier fundet i én celle, afhængigt af funktionen af den type celle. Mitokondrier er befinde sig i cytoplasmaet af celler sammen med andre organeller i cellen.

Hvad er derfor mitokondriers funktion og struktur?

Mitokondrien , membranbundet organel fundet i cytoplasmaet af næsten alle eukaryote celler (celler med klart definerede kerner), den primære fungere hvoraf er at generere store mængder energi i form af adenosintrifosfat (ATP).

Hvad betyder vakuole i biologi?

En celle er en lille verden af elementer, hvoraf den ene er det vakuole . Findes i både plante- og dyreceller, en vakuole er en væskefyldt lomme i cellens cytoplasma, der tjener forskellige funktioner afhængigt af cellens behov. Se på ordet vakuole.

Anbefalede: