Hvor er gravitationskraften?
Hvor er gravitationskraften?

Video: Hvor er gravitationskraften?

Video: Hvor er gravitationskraften?
Video: Introduction to gravity | Centripetal force and gravitation | Physics | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Når to objekter er gravitationel låst, deres gravitationskraft er centreret i et område, der ikke er i midten af nogen af objekterne, men i barycentret af systemet. Princippet ligner princippet for en vippe.

Derfor, hvad er gravitationskraft?

Det gravitationskraft er en kraft der tiltrækker to genstande med masse. Faktisk trækker hvert objekt, inklusive dig, på alle andre objekter i hele universet! Dette kaldes Newtons universelle lov om Gravitation.

Man kan også spørge, hvad er formlen for gravitationskraft? Den matematiske formel for tyngdekraften er F=GMmr2 F = G Mm r 2 hvor G er tyngdekraften konstant.

Heraf, hvorfor er gravitationskraft?

Svaret er tyngdekraft : en usynlig kraft der trækker genstande mod hinanden. Jordens tyngdekraft er det, der holder dig på jorden, og det, der får tingene til at falde. Så jo tættere objekter er på hinanden, jo stærkere er deres tyngdekraften er. Jordens tyngdekraft kommer fra hele dens masse.

Hvad er tyngdekraften i rummet?

Hver genstand i plads udøver en tyngdekraften på hver anden, og så tyngdekraft påvirker de veje, alt, der rejser igennem plads . Det er limen, der holder hele galakser sammen. Det holder planeter i kredsløb. Det gør det muligt at bruge menneskeskabte satellitter og at gå til og vende tilbage fra Månen.

Anbefalede: