Hvorfor har astronomer sat et infrarødt teleskop på et fly?
Hvorfor har astronomer sat et infrarødt teleskop på et fly?

Video: Hvorfor har astronomer sat et infrarødt teleskop på et fly?

Video: Hvorfor har astronomer sat et infrarødt teleskop på et fly?
Video: Hubble - 15 years of discovery 2024, Kan
Anonim

Alligevel jordbaseret teleskoper kan kun opdage begrænsede dele af infrarød spektrum, da det meste af det absorberes af vanddampen i Jordens atmosfære. Som resultat, infrarød detektorer kan i realiteten "se gennem" disse støvskyer for at observere ellers usynlige genstande inde i og bag skyerne.

Og hvorfor bruger astronomer infrarøde teleskoper?

Infrarød astronomi giver videnskabsmænd mulighed for at måle temperaturen på planetlegemer, stjerner og støv i det interplanetariske rum. Der er også mange molekyler, der absorberer infrarød stråling kraftigt. Derfor er studiet af sammensætningen af astrofysiske legemer ofte bedst gjort med infrarøde teleskoper.

Ved også, hvad er formålet med Sofia? SOFIA er designet til at observere det infrarøde univers. Mange objekter i rummet udsender næsten al deres energi ved infrarøde bølgelængder og er ofte usynlige, når de observeres med synligt lys.

Efterfølgende kan man også spørge, hvad gør et infrarødt teleskop?

An infrarødt teleskop er en teleskop der bruger infrarød lys til at detektere himmellegemer. Infrarød lys er en af flere typer stråling til stede i det elektromagnetiske spektrum. Alle himmellegemer med en temperatur over det absolutte nulpunkt udsender en eller anden form for elektromagnetisk stråling.

Hvad er Sofia NASA?

Stratosfærisk Observatorium for Infrarød Astronomi ( SOFIA ) er et 80/20 fælles projekt af NASA og German Aerospace Center (DLR) til at konstruere og vedligeholde et luftbåret observatorium.

Anbefalede: