Hvordan bevæger partiklerne sig i et fast stof?
Hvordan bevæger partiklerne sig i et fast stof?

Video: Hvordan bevæger partiklerne sig i et fast stof?

Video: Hvordan bevæger partiklerne sig i et fast stof?
Video: The arrangement of particles in solids, liquids and gases - Edukite Learning 2024, Kan
Anonim

Det partikler i et fast stof er tæt pakket og låst på plads. Selvom vi ikke kan se det eller føle det partikler er bevæger sig = vibrerende på plads. Det partikler i en væske er tæt sammen (rørende), men de er i stand til bevæge sig /slide/flow forbi hinanden.

Hvad angår dette, hvordan har partikler tendens til at bevæge sig i faste stoffer?

Partikler i en solide er altid bevæger sig . De vibrerer hurtigt om deres faste positioner. Deres vibrationshastighed afhænger af temperaturen på solid.

På samme måde, hvor mange partikler er der i et fast stof? Solid er en af materiens fire grundlæggende tilstande (de andre er væske, gas og plasma). I faste stoffer, partikler er tæt pakket.

Desuden, hvordan opfører partikler sig i et fast stof?

I den solid stat partikler holdes tæt sammen og vibrerer let. De eksisterer i en regulær ordning - der er ingen regulær ordning i de andre stater. I flydende tilstand partikler kan bevæge sig - bevægelsen (temperaturafhængig) har en tendens til at være mindre hektisk end i den gasformige tilstand.

Hvordan bevæger plasmapartikler sig?

Når varmeenergi tilføres en gas, begynder den at bevæge sig hurtigere rundt. Når der tilføres tilstrækkelig varmeenergi til agas, kan det blive en plasma . Plasma ligner gas, men dens partikler har en anden struktur og ladning. Når opladet partikler bevæger sig , som de gør i en plasma , skaber de magnetiske felter.

Anbefalede: