Hvor er energien i glukosemolekylet lagret?
Hvor er energien i glukosemolekylet lagret?

Video: Hvor er energien i glukosemolekylet lagret?

Video: Hvor er energien i glukosemolekylet lagret?
Video: What Sugar ACTUALLY Does to the Body 2024, Kan
Anonim

Energi er gemt i bindingerne mellem atomer i glucose molekyle.

Med hensyn til dette, hvor er energi lagret i glukose?

Sukkeret ( glukose ) er gemt som stivelse eller glykogen. Energi - opbevaring polymerer som disse nedbrydes til glukose at levere molekyler af ATP. Solar energi er påkrævet for at syntetisere et molekyle af glukose under fotosyntesens reaktioner.

Ved også, lagrer glukose kemisk energi? Glukose og andre sukkerarter er celleføde - de er strømkilden til celleaktiviteter i næsten alle levende ting. Hvornår glukose er gemt som glykogen eller optaget som stivelse, skal det nedbrydes til individuelle molekyler, før celler kan bruge det. Kemisk energi er gemt i sukkerets bindinger.

Angående dette, hvor er energi lagret i molekylet?

ATP molekyle kan opbevare energi i form af en høj energi fosfatbinding, der forbinder den terminale fosfatgruppe med resten af molekyle . I denne form, energi måske gemt på et sted og derefter flyttet fra en del af cellen til en anden, hvor den kan frigives for at drive andre biokemiske reaktioner.

Hvordan får planter adgang til den energi, der er lagret i glukose?

Plante celler butik stivelse i lagerorganeller som alle celler gør . (vakuoler). Når cellerne skal behandle lagret energi , stivelsen nedbrydes til glukose som går ind i mitokondrierne for at frigive lagret energi under Krebs cyklus.

Anbefalede: