Er negativ 8 et irrationelt tal?
Er negativ 8 et irrationelt tal?

Video: Er negativ 8 et irrationelt tal?

Video: Er negativ 8 et irrationelt tal?
Video: 8 этапов развития Эрик Эриксон 2024, Kan
Anonim

Svar og forklaring: Negativ 8 , som også kan skrives som - 8 , er en rationel nummer . En rationel nummer er per definition den kvotient, der resulterer, når ét heltal er

På samme måde, er negativ 8 et rationelt tal?

JA, negativ otte (- 8 ) er en rationelt tal fordi - 8 opfylder definitionen af en rationelt tal . Andre eksempler på rationelle tal er: 1/2, 3/4, 22/7, 5 = 5/1, 2½ = 5/2, 0 = 0/1,.

På samme måde, er negativ 3 et irrationelt tal? − 3 er negativ så det er ikke en naturlig eller helhed nummer . Rationel tal er tal der kan udtrykkes som en brøkdel eller et forhold mellem to heltal. Rationel tal er betegnet Q. Siden - 3 kan skrives som − 3 1, kunne det hævdes, at − 3 er også en rigtig nummer.

Heraf, kan en negativ brøk være et irrationelt tal?

EN negativt tal kan være rationel eller irrationel . Rationel tal er engang det kan skrives som brøker såsom 1/5. det nummer -1/5 er også rationelt. Når det ikke kan skrives som brøker er irrationel såsom kvadratroden af 2, men negativ kvadratroden af to er også irrationel.

Er negativ 5 et irrationelt tal?

Heltal er det hele tal - positiv, negative tal og 0, men ikke brøker eller decimaler. Rationel tal inkludere alle de heltal, alle vulgære brøker, alle afsluttende decimaler (dem, der slutter, som 0,85, og alle de tilbagevendende decimaler, i modsætning til π). − 5 i et heltal og er det ikke irrationel.

Anbefalede: