Hvad er kendetegnene ved en galakse?
Hvad er kendetegnene ved en galakse?

Video: Hvad er kendetegnene ved en galakse?

Video: Hvad er kendetegnene ved en galakse?
Video: Frank Grundahl: Mælkevejen- vores galakse 2024, April
Anonim

Galakser er spredte systemer af støv, gas, mørkt stof og alt fra en million til en billion stjerner, der holdes sammen af tyngdekraften. Næsten alle store galakser menes også at indeholde supermassive sorte huller i deres centre.

På samme måde kan du spørge, hvad er kendetegnene ved en elliptisk galakse?

Generel egenskaber De er sfæriske eller ægformede masser af stjerner, udsultet af stjernedannende gasser. Den mindste kendte elliptisk galakse er omkring en tiendedel af Mælkevejens størrelse. Stjernernes bevægelse i elliptiske galakser er overvejende radial i modsætning til spiralskiverne galakser , som er domineret af rotation.

For det andet, hvad er de forskellige typer af galakser, og hvad er deres egenskaber? Som omtalt i afsnittet vedr galakse klassifikationer fandt Hubble fire forskellige typer af galakser : elliptisk, spiralformet, spiralformet og uregelmæssig. Selvom der er forskellige typer , lærte vi også, at hver galakse indeholder de samme elementer, men disse er arrangeret forskelligt for hver type.

På denne måde, hvad er kendetegnene ved en uregelmæssig galakse?

Uregelmæssige galakser har ingen særlig form. De er blandt de mindste galakser og er fulde af gas og støv. At have meget gas og støv betyder, at disse galakser har en masse stjernedannelse i gang i sig. Dette kan gøre dem meget lyse.

Hvad er fællestræk ved alle typer galakser?

Nogle galakser (som vores egen Mælkevej galakse ) har centrale sorte huller, og nogle har ikke. Galakser kan antage en række forskellige former, f.eks. spiral, stang-spiral, elliptisk eller uregelmæssig. Galakser adskiller sig i aldre og typer af stjerner.

Anbefalede: