Er KClO3 en syre?
Er KClO3 en syre?

Video: Er KClO3 en syre?

Video: Er KClO3 en syre?
Video: KClO3 + sugar @chemwithcorinne118 2024, Kan
Anonim

Kaliumchlorat er en ionisk forbindelse, der er dissocieret i K+ og ClO3-ioner. Så kaliumchlorat er hverken en syre heller ikke en base. Det er et salt dannet ved reaktionen af syre HClO3 og basen KOH.

På samme måde er kaliumchlorat en syre?

Kaliumklorat er den uorganiske kemiske forbindelse med formlen KClO3, og er kalium salt af chlor syre . Det er et stærkt oxidationsmiddel.

Ved også, er KClO3 farligt? * Kaliumchlorat kan påvirke dig, når det indåndes. * Kontakt kan forårsage øjen- og hudirritation og forbrændinger. * Indånding af kaliumchlorat kan irritere næse, hals og lunger og forårsage nysen, hoste og ondt i halsen.

På samme måde kan man spørge, er KClO4 en syre eller base?

(b) Kaliumperchlorat, KClO4 , er et neutralt salt. Hverken K+ eller ClO4- har nogen tendens til at donere eller acceptere en proton i fortyndede vandige opløsninger. Reaktionen mellem en stærk grundlag KOH og de stærke syre HClO4 producerer KClO4 . Dens kation, CH3NH3+, er en svag syre.

Hvad nedbrydes KClO3 til?

Kaliumchlorat, KClO_3, nedbrydes til danner kaliumchlorid, KCl og iltgas. Hvordan du skriver en balanceret ligning for dette nedbrydning reaktion?

Anbefalede: