Dyrkes Bacillus subtilis på MacConkey-agar?
Dyrkes Bacillus subtilis på MacConkey-agar?

Video: Dyrkes Bacillus subtilis på MacConkey-agar?

Video: Dyrkes Bacillus subtilis på MacConkey-agar?
Video: Bacillus on chocolate agar and its motility under the microscope 2024, Kan
Anonim

Det gør Bacillus subtilis ikke vokse på MacConkey Agar . Det vokser på næringsstof agar , og er positiv på alle enzymtests. Enterococcus faecalis gør ikke gå på det syntetiske medium men vokser på den tryptiske sojabouillon og SF-bouillonen. Denne mikroorganisme var negativ på alle enzymtests.

Kan Bacillus subtilis heri dyrkes på næringsagar?

Bacillus subtilis er en typisk kim, som er stavformet og Gram-positiv. Når dyrket på alm næringsagar , den cirkulære morfologikoloni af denne bakterie er ru, uigennemsigtig, uklar hvid eller let gul med takkede kanter [1, 7].

hvilke bakterier vil vokse på MacConkey Agar? Krystalviolet og galdesalte er inkorporeret i MacConkey agar til forhindre vækst af gram-positive bakterie og kræsen Gram-negativ bakterie , såsom Neisseria og Pasteurella.

Udover dette, er Bacillus subtilis en laktosefermentor?

B . subtilis er i stand til at fuldføre glykolyse og TCA (tricarboxylsyre) cyklus på grund af dets aerobe cellulære respiration. B . subtilis kan fermentere glukose, saccharose, men ikke laktose.

Vokser E coli på MacConkey Agar?

Lac positiv Ved at udnytte den laktose, der findes i mediet, kan Lac+ bakterier som f.eks Escherichia coli , Enterobacter og Klebsiella vil producere syre, som sænker pH-værdien af agar under 6,8 og resulterer i fremkomsten af lyserøde kolonier.

Anbefalede: