Hvilket grundstof har det samme antal elektronskaller som calcium?
Hvilket grundstof har det samme antal elektronskaller som calcium?

Video: Hvilket grundstof har det samme antal elektronskaller som calcium?

Video: Hvilket grundstof har det samme antal elektronskaller som calcium?
Video: Atomets opbygning 2024, April
Anonim

Ja, calcium er defineret som et metal på grund af både dets fysiske og kemiske egenskaber. De alle sammen har en ydre skal med to elektroner og er meget reaktive. De der elementer i anden kolonne har to elektroner klar til at lave forbindelser. Det burde ikke overraske dig calcium har en valens på 2.

Hvilke grundstoffer har det samme antal valenselektroner som calcium?

Jordalkalimetallerne har 2 valenselektroner. Calcium er også en del af denne gruppe. Det betyder barium har samme antal valenselektroner som Calcium.

Man kan også spørge, hvilke grundstoffer har det samme antal energiniveauer? Eleverne skal indse, at hvert atom i en gruppe har det samme antal elektroner i sit yderste energiniveau. For eksempel, brint , lithium , natrium og kalium har alle 1 elektron på deres ydre energiniveau. Lad eleverne vide, at disse elektroner i det yderste energiniveau kaldes valenselektroner.

På samme måde kan man spørge, hvor mange elektronskaller har calcium?

Calcium har 20 elektroner . (Du kan se dette ved at se på atomnummeret for Ca på a.) De første 2 går ind skal 1, hvilket efterlader 18 mere. 8 mere går ind skal 2, derefter 8 tommer skal 3.

Hvilke grundstoffer har det samme antal elektroner i den ydre skal?

Grundstoffer med det samme antal elektroner i deres yderste skal viser lignende kemiske egenskaber. Eksempel 1: Fluor , klor, brom og jod har hver 7 elektroner i deres yderste skal. Disse såkaldte halogener er også ret ens i deres kemiske adfærd.

Anbefalede: