Indholdsfortegnelse:

Hvad er 10 fakta om Saturn?
Hvad er 10 fakta om Saturn?

Video: Hvad er 10 fakta om Saturn?

Video: Hvad er 10 fakta om Saturn?
Video: Top 10 AMAZING FACTS About SATURN 2024, Kan
Anonim

Her er 10 fakta om Saturn, nogle du måske kender, og nogle du sandsynligvis ikke kendte

  • Saturn er den mindst tætte planet i solsystemet.
  • Saturn er en fladtrykt bold.
  • De første astronomer troede, at ringene var måner.
  • Saturn er kun blevet besøgt 4 gange af rumfartøjer.
  • Saturn har 62 måner.

På samme måde spørger folk, hvad er en sjov kendsgerning ved Saturn?

Saturn er den næststørste planet og er bedst kendt for sit fantastiske ringsystem, der første gang blev observeret i 1610 af astronomen Galileo Galilei. Ligesom Jupiter, Saturn er en gasgigant og er sammensat af lignende gasser, herunder brint, helium og metan.

Derudover, hvad kan du gøre på Saturn? Der er rigtig mange fede ting til gør her under dit ophold på Saturn . - Rutsjebane på Saturns ringe: tag en dejlig tur på Ring Around the Corner rutsjebanen ved den nye Saturn eventyr park. Den har loops, twists og loopdy-doos. Du vil helt sikkert nyde dit livs spændende tur.

Når man tager dette i betragtning, hvad er Saturn kendt for?

Den næststørste planet i solsystemet, Saturn er en "gasgigant" primært sammensat af brint og helium. Men det er bedst kendt for de lyse, smukke ringe, der kredser om dens ækvator. Ringene består af utallige partikler af is og sten, der hver især kredser Saturn selvstændigt.

Hvordan blev Saturn fundet?

Den første observation af Saturn gennem et teleskop blev lavet af Galileo Galilei i 1610. Hans første teleskop var så råt, at han ikke var i stand til at skelne planetens ringe; i stedet troede han, at planeten kunne have ører eller to store måner på hver side af den.

Anbefalede: