Hvad er forskellen mellem prokaryot og eukaryotisk oversættelse?
Hvad er forskellen mellem prokaryot og eukaryotisk oversættelse?

Video: Hvad er forskellen mellem prokaryot og eukaryotisk oversættelse?

Video: Hvad er forskellen mellem prokaryot og eukaryotisk oversættelse?
Video: Differences in translation between prokaryotes and eukaryotes | MCAT | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Nøglen forskel mellem eukaryote og prokaryot oversættelse er det eukaryotisk oversættelse og transskription er en asynkron proces, hvorimod prokaryot oversættelse og transskription er en synkron proces.

Heraf, hvad er forskellen mellem prokaryote og eukaryote celler i transkription og translation?

I en prokaryot celle , transskription og oversættelse er koblet; det er, oversættelse begynder, mens mRNA'et stadig syntetiseres. I en eukaryot celle , transskription opstår i kerne, og oversættelse opstår i cytoplasma.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad er forskellen i proteinsyntese mellem eukaryoter og prokaryoter? I eukaryoter , proteinsyntese forekommer i cytoplasmaet. I prokaryoter , proteinsyntese begynder allerede før transkriptionen af mRNA-molekyle er afsluttet. Dette kaldes koblet transskription - oversættelse. I eukaryoter , har det meste af genet introner eller ikke-kodende sekvenser sammen med exoner eller kodende sekvenser.

Ved også, hvad er de største forskelle i transkription mellem prokaryoter og eukaryoter?

Der er ingen sådan struktur set i prokaryoter . En anden hovedforskel mellem de to er det transskription og oversættelse sker samtidigt i prokaryoter og i eukaryoter RNA er først transskriberet i kernen og derefter translateret i cytoplasmaet.

Hvad er translation i DNA?

Oversættelse er den proces, der tager informationen videre fra DNA som messenger-RNA og gør det til en række aminosyrer bundet sammen med peptidbindinger. Ribosomet er stedet for denne handling, ligesom RNA-polymerase var stedet for mRNA-syntese.

Anbefalede: