Hvad er forskellen mellem bestemt spaltning radial spaltning og ubestemt spaltning?
Hvad er forskellen mellem bestemt spaltning radial spaltning og ubestemt spaltning?

Video: Hvad er forskellen mellem bestemt spaltning radial spaltning og ubestemt spaltning?

Video: Hvad er forskellen mellem bestemt spaltning radial spaltning og ubestemt spaltning?
Video: Deuterostome condition and indeterminate radial cleavage are characteristic of | 11 | ANIMAL KI... 2024, April
Anonim

hvad er forskellen mellem ubestemt og bestemt spaltning ? Ubestemt spaltning =deuterostomes(us). radialt spalter vinkelret på polaraksen. Cellernes skæbne bestemmes ikke tidligt.

På samme måde, hvad er ubestemt spaltning?

En embryonal spaltning siges at være ubestemt når det producerer celler med et komplet sæt af uforstyrrede cytoarkitektoniske træk fra dyr eller planter, og når det isoleres individuelt kan det udvikle sig til en hel organisme. Sammenligne: ubestemt spaltning.

Derudover, hvad er spiral og bestemt spaltning? Beslutte . Bestem spaltning (også kaldet mosaik spaltning ) er i de fleste protostomer. Det resulterer i, at cellernes udviklingsskæbne sættes tidligt i embryoudviklingen. Hver blastomer produceret af tidlig embryonal spaltning ikke har kapacitet til at udvikle sig til et komplet embryo.

Har protostomer derfor en bestemt spaltning?

Ud over spiral spaltning , protostomer også gennemgå bestemt spaltning . Det betyder, at selv på dette tidlige stadium er udviklingsskæbnen for hver embryonal celle allerede bestemt. En celle gør ikke har evnen til at udvikle sig til enhver celletype.

Hvordan er spaltning forskellig fra mitose?

Mitose - Det er den deling, hvor cellens kerne deler sig i to. Spaltning - Dette er processen bh, som cellens cytoplasma deler. Det resulterer i dannelsen af to datterceller efter kernedelingen.

Anbefalede: