Hvorfor kan rovdyr/bytte-samevolution beskrives som et våbenkapløb?
Hvorfor kan rovdyr/bytte-samevolution beskrives som et våbenkapløb?

Video: Hvorfor kan rovdyr/bytte-samevolution beskrives som et våbenkapløb?

Video: Hvorfor kan rovdyr/bytte-samevolution beskrives som et våbenkapløb?
Video: Predator prey cycle | Ecology | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Predator / byttedyr coevolution kan føre til en evolutionær våbenkapløb . Overvej et system af planteædende insekter. Dette lægger til gengæld pres på plantebestanden, og enhver plante, der udvikler et stærkere kemisk forsvar vilje blive begunstiget. Dette lægger til gengæld mere pres på insektpopulationen og så videre.

Også at vide er, hvorfor nogle eksempler på coevolution kan beskrives som evolutionære våbenkapløb?

I evolutionær biologi, en evolutionært våbenkapløb er en kamp mellem konkurrerende sæt af co- udvikler sig gener, egenskaber eller arter, der udvikler tilpasninger og modtilpasninger mod hinanden, der ligner en våbenkapløb . Disse er ofte beskrevet som eksempler af positiv feedback.

På samme måde, hvilken proces driver våbenkapløb om rovdyr/bytte? Abstrakt. Våbenkapløb mellem rovdyr og bytte kan være drevet af to relaterede processer -eskalering og coevolution. I coevolution ændrer to eller flere arter sig gensidigt som reaktion på hinanden; bytte tænkes på køre deres udvikling rovdyr , og omvendt.

Udover dette, hvad er et eksempel på et evolutionært våbenkapløb?

En bestemt eksempel af dette er våbenkapløb mellem flagermus og møl. Samspillet mellem flagermus og deres insektbytte, især møl, er en af de mest citerede eksempler af sådan en evolutionært våbenkapløb . Det kommer med et twist - våbenet, der bruges af hver, er i vid udstrækning baseret på lyd og hørelse.

Hvad er et eksempel på samevolution mellem rovdyr og bytte?

Planteædere og planter Svarende til rovdyr - bytte forhold, en anden fælles eksempel på coevolution er forholdet mellem planteædende arter og de planter, de spiser. En eksempel er den af lodgepole fyrrefrø, som både røde egern og korsnæb spiser i forskellige regioner i Rocky Mountains.

Anbefalede: