Hvordan skaber en solenoide et magnetfelt?
Hvordan skaber en solenoide et magnetfelt?

Video: Hvordan skaber en solenoide et magnetfelt?

Video: Hvordan skaber en solenoide et magnetfelt?
Video: What is a Differential Pressure Control Valves DPCV and how does it work? 2024, Kan
Anonim

EN solenoide er en lang trådspiral viklet i mange omgange. Når en strøm går igennem den, er den skaber næsten ensartet magnetfelt inde. Solenoider kan omdanne elektrisk strøm til mekanisk handling, og er derfor meget almindeligt brugt som afbrydere.

Udover dette, hvordan producerer en solenoid et magnetfelt?

Du kan skabe en stærkere, mere koncentreret magnetfelt ved at tage tråd og forme den til en spole kaldet a solenoide . Magnetiske felter er produceret ved elektriske strømme; et simpelt segment af strømførende ledning vil generere en cirkulær rundt om den magnetfelt i overensstemmelse med højrehåndsreglen.

hvorfor har solenoider stærkere magnetfelter? Aktuel i solenoide producerer en stærkere magnetfelt inde i solenoide end udenfor. Det Mark linjer i denne region er parallel og tæt anbragt viser felt er meget ensartet i styrke og retning. Styrken af magnetfelt kan øges ved at: øge strømmen i spolen.

Også spurgt, hvad er hovedårsagen til at bruge en solenoide i stedet for en lige ledning til at producere magnetfelt?

Solenoide bruges mere end lige ledning som induceret magnetfelt er mere som med stigning i antal omgange Mark linjer skærer kredsløbet flere gange.

Hvad er formlen for solenoid?

Solenoide Magnetisk feltberegning aktiv formel : klik på den mængde, du ønsker at beregne. For en solenoide af længden L = m med N = drejninger, er drejningstætheden n=N/L= drejninger/m. Den relative permeabilitet af magnetisk jern er omkring 200.

Anbefalede: