Hvad er kilden til belysning i elektronmikroskopet?
Hvad er kilden til belysning i elektronmikroskopet?

Video: Hvad er kilden til belysning i elektronmikroskopet?

Video: Hvad er kilden til belysning i elektronmikroskopet?
Video: Webinar Æteriske olier voksne og børn 2024, Kan
Anonim

I transmission elektronmikroskop (TEM), den kilde til belysning er en stråle af elektroner af meget kort bølgelængde, udsendt fra en wolframfilament i toppen af en cylindrisk søjle på omkring 2 m høj. Hele det optiske system mikroskop er indelukket i vakuum.

Desuden, hvad er lyskilden i elektronmikroskop?

Det elektronmikroskop har en høj opløsningsstyrke. Dette skyldes den meget lave bølgelængde af elektron bjælke. Derfor lyskilde i elektronmikroskop er stråle af elektroner . Så det rigtige svar er 'Beam of elektroner '.

På samme måde, hvad er kilden til elektron? Vi bruger to slags elektronkilder i TEM'er: den første slags kaldes en termionisk kilde , der, som navnet antyder, producerer elektroner ved opvarmning, og den anden type er en feltemission kilde , som producerer elektroner når et stort elektrisk potentiale påføres mellem den og en anode.

Desuden, hvad er kilden til belysning i sammensatte mikroskop?

Det belysning system. Det belysning standard optisk system mikroskop er designet til at transmittere lys gennem en gennemskinnelig genstand til visning. I en moderne mikroskop den består af et lys kilde , såsom en elektrisk lampe eller en lysemitterende diode, og et linsesystem, der danner kondensatoren.

Hvad er princippet om tem?

Det transmissionselektronmikroskopi ( TEM ) princip , som navnet antyder, er at bruge de transmitterede elektroner; elektronerne, der passerer gennem prøven, før de opsamles.

Anbefalede: