Hvad er forskellen mellem proportional grænse og elastisk grænse?
Hvad er forskellen mellem proportional grænse og elastisk grænse?

Video: Hvad er forskellen mellem proportional grænse og elastisk grænse?

Video: Hvad er forskellen mellem proportional grænse og elastisk grænse?
Video: Proportional Limit, Elastic limit,Modulus Of Elasticity/Physical Properties Of Dental Material Part2 2024, Kan
Anonim

Det proportional grænse er det punkt på stress-strain-kurven, hvor stressen i en materialet er ikke længere lineært proportional at belaste. Det elasticitetsgrænse er det punkt på spændings-tøjningskurven, hvor materialet ikke vil vende tilbage til sin oprindelige form, når belastningen fjernes på grund af plastisk deformation.

På samme måde kan du spørge, hvad er en proportional grænse?

17.5.1 Proportional grænse Det proportional grænse er den maksimale belastning, som et dentalt materiale tåler uden nogen afvigelse eller størrelsen af elastik spænding, over hvilken plastisk deformation opstår. Så proportional grænse er defineret som den højeste spænding, ved hvilken spændings-tøjningskurven er en lige linje.

Ydermere, hvad ville der ske, hvis fjederens elastiske grænse blev overskredet? Når et materiale er gået forbi dets elastisk grænse , siges dens deformation at være uelastisk. Jo højere forår konstant, jo stivere forår . Hvornår en elastik objekt strækkes ud over dets begrænse af proportionalitet, objektet gør ikke vende tilbage til sin oprindelige længde hvornår kraften fjernes.

hvad er elasticitet og elasticitetsgrænse?

Elasticitet er en egenskab ved et materiale, på grund af hvilket, når en deformerende kraft er fjernet, vender det tilbage til sin oprindelige størrelse og form. Dette gøres med modul på elasticitet og elasticitetsgrænse . Elastisk grænse er det maksimale, du kan deformere en krop, før hvilken der ikke vil være nogen permanent deformation.

Hvordan måles trækstyrke?

Trækstyrke omtales ofte som ultimativ trækstyrke og beregnes ved at dividere den maksimale spændingskraft prøven modstår med dens tværsnitsareal. EN trækstyrke testeren er vant til måle trækstyrke . En lastcelle er monteret på trækstyrke tester til måletrækstyrke kraft.

Anbefalede: