Indholdsfortegnelse:

Hvad er et rent imaginært taleksempel?
Hvad er et rent imaginært taleksempel?

Video: Hvad er et rent imaginært taleksempel?

Video: Hvad er et rent imaginært taleksempel?
Video: Hvor kommer grundvandet fra? 2024, Marts
Anonim

Rene imaginære tal

Det nummer jeg er på ingen måde alene! Til eksempel , 3 i 3i 3i, i 5 isqrt{5} i5 ?i, kvadratroden af, 5, endekvadratrod og −12i er alle eksempler af rene imaginære tal , eller tal af formen b i bi bi, hvor b er en reel, der ikke er nul nummer.

Også spurgt, hvad er et rent imaginært tal?

EN komplekst tal siges at være rent imaginært hvis det ikke har nogen reel del, dvs. Udtrykket bruges ofte frem for det simplere " imaginært "i situationer, hvor man generelt kan antage kompleks værdier med ikke-nul realdele, men i et bestemt tilfælde af interesse er den reelle del identisk nul.

For det andet, hvad er et rent tal? EN rent tal er en slags en nummer der har en dimensionsløs mængde og ikke har fysisk enhed. Dette udtryk kan også defineres som en uvirkelig nummer , som har formen a+bi, hvor a svarer til 0.

I overensstemmelse hermed, hvad er eksempler på imaginære tal?

An imaginært tal er en komplekst tal der kan skrives som en ægte nummer ganget med imaginært enhed i, som er defineret ved sin egenskabi2 = −1. Firkanten af en imaginært tal bi er −b2. Til eksempel , 5i er en imaginært tal , og dens kvadrat er −25.

Er hvert komplekst tal et rent imaginært tal?

3 svar. Standarddefinitionen af en komplekst tal er enhver nummer der kan skrives som: a+bi hvori, b∈R og i=√−1. Så selv en imaginært tal , det er en nummer af formen bi, er en komplekst tal da det kan skrives som: 0+bi. Ethvert rigtigt multiplum ofi, f.eks. ai, er også en komplekst tal 0+ai.

Anbefalede: