Hvad er vulkansk glas lavet af?
Hvad er vulkansk glas lavet af?

Video: Hvad er vulkansk glas lavet af?

Video: Hvad er vulkansk glas lavet af?
Video: Obsidian; A Form of Natural Volcanic Glass 2024, April
Anonim

Vulkansk glas , enhver glasagtig sten dannet af lava eller magma, der har en kemisk sammensætning tæt på granits (kvarts plus alkali feldspat). Sådant smeltet materiale kan nå meget lave temperaturer uden at krystallisere, men dets viskositet kan blive meget høj.

På denne måde, hvad kaldes vulkansk glas?

Obsidian er en naturligt forekommende vulkansk glas dannet som en ekstrusiv magmatisk bjergart. Obsidian dannes, når felsisk lava ekstruderes fra en vulkan afkøles hurtigt med minimal krystalvækst.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad er obsidian lavet af? Obsidian , magmatisk bjergart, der forekommer som et naturligt glas dannet ved hurtig afkøling af tyktflydende lava fra vulkaner. Obsidian er ekstremt rig på silica (ca. 65 til 80 procent), er lav i vand og har en kemisk sammensætning svarende til rhyolit. Obsidian har en glasagtig glans og er lidt hårdere end vinduesglas.

Hvad bruges vulkansk glas til?

For nylig, vulkansk glas har været bruges som molekylsigte til at adsorbere og adskille korte kulbrinter såsom propan/propylen eller adskillelse af korte olefiner (C5-C9). I betragtning af disse lokaler er vulkansk glas er et materiale med højt potentiale til selektiv adsorption af forskellige biomolekyler.

Hvad er forskellen mellem Obsidian og vulkansk glas?

Obsidian er præget af dets fravær af krystaller. Fordi der ikke kan dannes krystaller i denne situation, afkøles lavaen til en vulkansk glas uden krystaller! Obsidian er mineral-lignende, men ikke et ægte mineral, fordi som en glas det er ikke krystallinsk; desuden er dets sammensætning for kompleks til at omfatte et enkelt mineral.

Anbefalede: