Hvad er tosidede grænser?
Hvad er tosidede grænser?

Video: Hvad er tosidede grænser?

Video: Hvad er tosidede grænser?
Video: binomialtest 2024, Marts
Anonim

To - Sidegrænser . EN to - sidegrænse er det samme som en begrænse ; det eksisterer kun, hvis begrænse kommer fra begge retninger (positiv og negativ) er den samme. Eksempel 1: Så for at se, om det er en to-sidet grænse du skal se af højre og venstre side grænser eksisterer.

På samme måde, hvad er forholdet mellem en-sidet og to-sidet grænser?

En funktion, f(x), kan have én grænse når x nærmer sig en kritisk værdi, f.eks. 0, fra højre (positive værdier af x), eller og en anden begrænse hvis x nærmer sig 0 fra venstre (negative værdier af x). At tage en en - sidegrænse betyder bare at se på en af disse grænser . Ser på begge grænser er en to - sidegrænse behandle.

Og hvad betyder en ensidig grænse? I beregning, a en - sidegrænse er en af de to grænser af en funktion f(x) af en reel variabel x, når x nærmer sig et specificeret punkt enten fra venstre eller fra højre. I nogle tilfælde en af de to en - sidegrænser eksisterer og den anden gør ikke, og i nogle tilfælde eksisterer ingen af dem.

Kan en funktion også have to grænser?

I virkeligheden fungere plads i at tale om grænser når input nærmer sig uendelighed, nej, det er der ikke. I det første tilfælde, dig har -en begrænse på ét punkt. Ellers gør du ikke har -en begrænse . Da du kunne gøre dette på enten positiv eller negativ uendelighed, du kan få op til to grænser.

Hvordan ved du, om en grænse er ensidig?

EN en - sidegrænse er værdien fungere nærmer sig, når x-værdierne nærmer sig begrænse fra * en kun side*. For eksempel returnerer f(x)=|x|/x -1 for negative tal, 1 for positive tal og er ikke defineret for 0. en - sidet *ret* begrænse af f ved x=0 er 1, og en - sidet *venstre* begrænse ved x=0 er -1.

Anbefalede: