Hvorfor er et dødt træ en biotisk faktor?
Hvorfor er et dødt træ en biotisk faktor?

Video: Hvorfor er et dødt træ en biotisk faktor?

Video: Hvorfor er et dødt træ en biotisk faktor?
Video: LUCA GALARRAGA MASTERCLASS | Inside the Mind of an AWARD-WINNING Aquascaper 2024, April
Anonim

Man kan sige dødt træ er nu en abiotisk faktor fordi biotiske faktorer henvise til levende ting. Det træ ikke længere lever, så det er ikke en biotisk faktor . De fleste tænker på abiotiske faktorer såsom sollys, jord, temperatur, vand osv.

I forhold til dette, betragtes et rådnende træ som en abiotisk eller biotisk faktor?

EN træ er der faldet ned og er rådnende på skovbunden er stadig betragtes som en biotisk faktor . Nogle abiotiske faktorer bruges eller forbruges af organismer. Et artshabitat består af abiotisk og biotiske elementer omkring det.

Udover ovenstående, er sollys en biotisk faktor? Forklaring: Biotisk henviser til alle levende ting såsom planter, dyr, bakterier, svampe osv. Abiotisk henviser til alle ikke-levende dele af et økosystem som f.eks sol , vind, jord, regn osv. Altså sollys er en abiotisk faktor.

Med hensyn til dette, hvilket forklarer hvorfor et væltet rådnende træ betragtes som en biotisk faktor og ikke en abiotisk faktor?

Svar: det er en biotisk faktor . det træ kan være død nu, men den levede engang. det er ikke en abiotisk faktor fordi abiotisk betyder, at det ikke gør det, og har aldrig levet.

Hvad er en biotisk faktor?

Biotiske faktorer er de levende komponenter i et økosystem. De er sorteret i tre grupper: producenter eller autotrofer, forbrugere eller heterotrofer, og nedbrydere eller detritivorer.

Anbefalede: