Hvorfor er kappen opdelt i 2 lag?
Hvorfor er kappen opdelt i 2 lag?

Video: Hvorfor er kappen opdelt i 2 lag?

Video: Hvorfor er kappen opdelt i 2 lag?
Video: ТАКОВ МОЙ ПУТЬ В L4D2 2024, April
Anonim

Det kappe er delt i to sektioner. Asthenosfæren, bunden lag af kappe lavet af plastik som væske og The Lithosphere den øverste del af kappe lavet af en kold tæt sten.

Spørgsmålet er også, hvad er de 2 lag af kappen?

Jordens kappe er opdelt i to store rheologiske lag: det stive litosfæren bestående af den øverste kappe, og den mere tyktflydende astenosfæren , adskilt af litosfæren - astenosfæren grænse.

Hvad er også hovedforskellen mellem de to lag af kappen? Der er meget små forskelle mellem de to lag . Den øverste kappe har Olivin (en meget speciel sten), forbindelser med siliciumdioxid og et stof kaldet Peridotite. Jo lavere kappe er mere solid end den øverste kappe.

hvorfor er den øvre kappe adskilt i to dele?

Det øvre kappe måske opdelt i det tynde lag, der sammen med skorpe , kaldes litosfæren og den varme, flydende astenosfæren under litosfæren . Dette nederste lag er ansvarlig for bevægelsen af tektoniske plader. Vi kender til sammensætningen af øvre kappe på grund af lava fra vulkaner.

Hvilke lag udgør kappen?

De 3 hovedlag er kerne , kappe og skorpe . Kappen er sammensat af mesosfæren og asthenosfæren og den øverste del af kappen. Den øverste del af kappen er det, der er kombineret med skorpe at lave litosfæren.

Anbefalede: