Hvad er en stabil subatomær partikel?
Hvad er en stabil subatomær partikel?

Video: Hvad er en stabil subatomær partikel?

Video: Hvad er en stabil subatomær partikel?
Video: Subatomic Particles Explained In Under 4 Minutes 2024, April
Anonim

Elektron, lettest stabil subatomær partikel kendt. Den har en negativ ladning på 1,602176634 × 1019 coulomb, som betragtes som den grundlæggende enhed for elektrisk ladning. Elektronens hvilemasse er 9,1093837015 × 1031 kg, hvilket kun er 1/1, 836massen af en proton.

Hvad er så 3 typer subatomære partikler?

Protoner , neutroner , og elektroner er de tre vigtigste subatomære partikler, der findes i et atom. Protoner har en positiv (+) ladning. En nem måde at huske dette på er at huske begge dele proton og positiv start med bogstavet "P." Neutroner har ingen elektrisk ladning.

For det andet, hvad er de subatomære partikler og deres egenskaber? Subatomære partikler omfatter elektroner , de negativt ladede, næsten masseløse partikler, der ikke desto mindre tegner sig for det meste af atomets størrelse, og de omfatter de tungere byggesten i atomets lille, men meget tætte kerne, den positivt ladede protoner og den elektriske neutrale neutroner.

Ved også, hvorfor elektron er en stabil partikel?

Det elektron , menes derimod at være stabil af teoretiske grunde: den elektron er den mindst massive partikel med ikke-nul elektrisk ladning, så dets henfald ville krænke ladningens bevarelse.

Hvad er den subatomære partikel af en proton?

Proton. Proton, stabil subatomær partikel, der har en positiv oplade lig med en elektronenhed oplade og en hvilemasse på 1,67262 × 1027 kg, hvilket er 1.836 gange massen af en elektron.

Anbefalede: