Hvad er et andet navn for den alfa-partikel, der udsendes under alfa-henfald?
Hvad er et andet navn for den alfa-partikel, der udsendes under alfa-henfald?

Video: Hvad er et andet navn for den alfa-partikel, der udsendes under alfa-henfald?

Video: Hvad er et andet navn for den alfa-partikel, der udsendes under alfa-henfald?
Video: Scientists FINALLY Solve the MYSTERY of Dark Matter & Dark Energy 2024, Kan
Anonim

Alfa partikler , også kaldet alfa stråler eller alfastråling , består af to protoner og to neutroner bundet sammen til en partikel identisk med en helium-4 kerne. De er generelt produceret i processen med alfa henfald , men kan også produceres i andre veje.

På samme måde, hvad udsendes under alfa-henfald?

Alfa henfald eller α - henfald er en type Radioaktivt henfald hvori en atomkerne udsender en alfapartikel (heliumkernen) og transformerer derved eller ' henfalder ' ind i en anden atomkerne, med et massetal, der er reduceret med fire og et atomnummer, der er reduceret med to.

Ved også, hvad der beskriver en alfapartikel? Alfa partikel , positivt ladet partikel , identisk med helium-4-atomets kerne, spontant udsendt af nogle radioaktive stoffer, bestående af to protoner og to neutroner bundet sammen, og har således en masse på fire enheder og en positiv ladning på to.

Heri, hvad sker der, når en alfapartikel udsendes?

Alfa-henfald forekommer når en kerne er ustabil, fordi den har for mange protoner. Kernen udsender en alfapartikel og energi. An alfapartikel består af to protoner og to neutroner, som faktisk er en heliumkerne. At miste protonerne og neutronerne gør kernen mere stabil.

Hvad er et eksempel på alfa-henfald?

I løbet af alfa henfald , et atoms kerne udskiller to protoner og to neutroner i en pakke, som forskerne kalder en alfa partikel. Til eksempel , efter at have gennemgået alfa henfald , bliver et uranatom (med 92 protoner) til et thoriumatom (med 90 protoner).

Anbefalede: