Hvad er indskrevet i cirkel?
Hvad er indskrevet i cirkel?

Video: Hvad er indskrevet i cirkel?

Video: Hvad er indskrevet i cirkel?
Video: What is inscribed and circumscribed in geometry? 2024, Kan
Anonim

An indskrevet cirkel er størst muligt cirkel der kan tegnes på inde af en flyvefigur. For en polygon skal hver side af polygonen være tangent til cirkel . Alle trekanter og regulære polygoner har omskrevet og indskrevne cirkler.

Og hvad betyder det, når en form er indskrevet?

Indskrevet . Ordet er afledt af det latinske "scribere" - at skrive eller tegne. Det midler at tegne noget inde i noget andet. I geometri er det normalt midler tegner en form inde i en anden, så den bare rører. For eksempel figur ovenfor er en cirkel indskrevet i en trekant.

Derudover, hvad er en indskrevet og en omskrevet form? Sammenfattende, en indskrevet figuren er en form tegnet inde i en anden form . EN afgrænset figuren er en form trukket uden for en anden form . For en polygon at være indskrevet inde i en cirkel skal alle dens hjørner, også kendt som hjørner, røre cirklen.

Også at vide, hvilke former kan indskrives i en cirkel?

Kendte eksempler på indskrevne figurer omfatter cirkler indskrevet i trekanter eller regulære polygoner og trekanter eller regulære polygoner indskrevet i cirkler. En cirkel indskrevet i evt polygon kaldes dens incircle, i hvilket tilfælde polygon siges at være en tangential polygon.

Hvad betyder omskrevet?

Omskrevet bogstaveligt talt midler "at tegne rundt". EN afgrænset cirkel i en trekant for eksempel er den cirkel, der passerer gennem alle tre hjørner. Kaldes normalt den omskrevne cirkel.

Anbefalede: