Hvornår blev pladetektonisk teori accepteret?
Hvornår blev pladetektonisk teori accepteret?

Video: Hvornår blev pladetektonisk teori accepteret?

Video: Hvornår blev pladetektonisk teori accepteret?
Video: Lærke - Vi skal ikke være kærester 2024, April
Anonim

I 1966 var de fleste videnskabsmænd i geologi accepteret det teori af pladetektonik . Roden til dette var Alfred Wegeners udgivelse af hans 1912 teori af kontinentaldrift, som var en kontrovers på området gennem 1950'erne.

Hvem beviste derfor pladetektonisk teori?

Den tyske meteorolog Alfred Wegener bliver ofte krediteret som den første til at udvikle en teori af pladetektonik , i form af kontinentaldrift.

Og hvordan nåede forskerne frem til teorien om pladetektonik? Pladetektonisk teori havde sin begyndelse i 1915, da Alfred Wegener friede sit teori af "kontinentaldrift". Wegener foreslog, at kontinenterne pløjede gennem skorpen af havbassiner, hvilket ville forklare, hvorfor konturerne af mange kystlinjer (såsom Sydamerika og Afrika) ser ud som om de passer sammen som et puslespil.

Spørgsmålet er også, hvilken teori erstattede pladetektonikken?

Kontinentaldrift beskriver en af de tidligste måder, geologer troede, kontinenter flyttede på over tid. I dag er teori af kontinentaldrift har været erstattet af videnskaben om pladetektonik . Det teori af kontinentaldrift er mest forbundet med videnskabsmanden Alfred Wegener.

Hvilken krig og hvilken opfindelse hjalp videnskabsmænd med at udvikle teorien om pladetektonik?

Alfred Wegener og begrebet kontinentaldrift I 1912 præsenterede den tyske meteorolog Alfred Wegener, imponeret over ligheden i geografien af de atlantiske kyster, eksplicit begrebet kontinentaldrift.

Anbefalede: