Hvilken farve får bromthymolblåt i en neutral opløsning?
Hvilken farve får bromthymolblåt i en neutral opløsning?

Video: Hvilken farve får bromthymolblåt i en neutral opløsning?

Video: Hvilken farve får bromthymolblåt i en neutral opløsning?
Video: HAR DU EN SJÆLDEN ØJENFARVE? 2024, Kan
Anonim

De vigtigste anvendelser af bromthymol blå er til test af pH og til test af fotosyntese og respiration. Bromthymol blå har en blå farve når i grundlæggende betingelser (pH over 7), en green farve i neutral betingelser (pH på 7) og en gul farve i surt betingelser (pH under 7).

Hvilken farve får bromthymolblåt heraf i en neutral opløsning?

Bromthymolblåt virker som en svag syre i en opløsning. Det kan således være i protoneret eller deprotoneret form, der vises gul eller henholdsvis blå. Den er lys akvamarin i sig selv og grønlig-blå i en neutral opløsning.

På samme måde, hvad er bromthymol blå opløsning? Beskrivelse. Denne 0,1% vandige bromthymol blå opløsning (også kendt som bromthymol Blå ) er en almindeligt anvendt pH-indikator. Bromthymol blå ændrer farve over et pH-område fra 6,0 (gul) til 7,6 ( blå ). Det er en god indikator for opløst kuldioxid (CO2) og andre svagt sure løsninger.

Når man tager dette i betragtning, hvilken farve får bromthymolblå i en base?

Bromthymolblåt er en svag syre. Det kan være i syre- eller baseform, afhængigt af opløsningens pH. Dette reagens er gul i sure opløsninger, blå i basiske opløsninger og grøn i neutral opløsning.

Hvad er ansvarlig for farveændringen i bromthymolblå opløsning?

Kuldioxiden i elevens ånde opløses i bromthymol blå opløsning . Kuldioxiden kan reagere med vandet og danne kulsyre, hvilket gør løsning let syrlig. Bromthymol blå vilje lave om til grøn og derefter gul i syrer.

Anbefalede: