Hvor højt vokser træer på bjerge?
Hvor højt vokser træer på bjerge?

Video: Hvor højt vokser træer på bjerge?

Video: Hvor højt vokser træer på bjerge?
Video: Why Aren't There Trees on Top of Mountains? 2024, April
Anonim

Det træ linje i det hvide Bjerge er på 4.500 fod (1.371 meter), mens det i Tetons er helt oppe på 10.000 fod (3.048 meter).

På samme måde kan man spørge, hvor høj er trægrænsen på et bjerg?

Det trægrænse i det hvide Bjerge er på 4.500 fod (1.371 meter), mens det i Tetons er helt oppe på 10.000 fod (3.048 meter). Så hvad er årsagen til den store forskel? Det har forskere bemærket trægrænser følg den permanente sne linje af bjerge.

Udover ovenstående, hvor højt i højden kan træer vokse? Disse træer er hæmmet i vækst og ensidig på grund af kulde og konstant vind.

Alpine træ linjer.

Beliggenhed Wasatch Mountains, Utah, USA
Ca. Breddegrad 40°N
Ca. højde af trægrænsen (m) 2, 900
(ft) 9, 500
Noter Højere (næsten 11.000 fod eller 3.400 meter i Uintas)

Med dette i øjesyn, hvorfor vokser der ikke træer på toppen af bjerge?

Træer ikke dyrke over trægrænsen på grund af høj vind, lav fugtighed og kolde temperaturer. Træer vokser over hele verden, i mange forskellige vejrtyper. Men over visse højder, træer kan bare ikke dyrke . Lille træer har brug for mindre fugt og mindre ilt.

Hvilke typer træer vokser på bjerge?

Træer & Buske Stedsegrønne træer såsom cedertræer, fyrretræer og gran træer er fælles for bjerg regioner. Disse træer som det kolde klima, hvorfor mange juler træ gårde ligger i bjerg regioner. Endnu en stedsegrøn busk fundet i bjerge er enebærplanten.

Anbefalede: