Hvorfor bruges indikatoren ikke til kmno4-titrering?
Hvorfor bruges indikatoren ikke til kmno4-titrering?

Video: Hvorfor bruges indikatoren ikke til kmno4-titrering?

Video: Hvorfor bruges indikatoren ikke til kmno4-titrering?
Video: Permanganate (MnO4) Self-Indicator? Explained! 2024, April
Anonim

Hvorfor er en indikator ikke brugt i titrering af kaliumpermanganat med oxalsyre? Farven på permanganatet ER den indikator . Den første dråbe overskydende MnO4- vil give en permanent lyserød farve til reaktionsopløsningen - så der er ingen behov for en tilføjelse indikator.

På samme måde kan man spørge, hvad er den indikator, der bruges til KMnO4-titrering?

Permanganat Titrering EndpointA redox titrering ved brug af kaliumpermanganat som titrant. På grund af sin lyse lilla farve, KMnO4 fungerer som sin egen indikator . Bemærk, hvordan endepunktet nås, når opløsningen kun forbliver en smule lilla.

For det andet, hvorfor KMnO4 bruges som en selvindikator? Som regel KMnO4 anvendes i titreringer mod opløsninger som oxalsyre, FAS (ferroammoniumsufat, etc.,). KMnO4 oxiderer disse standardopløsninger. Dermed KMnO4 angiver, at standardopløsningen var fuldstændig oxideret. Dermed KMnO4 fungerer som selvindikator !

Hvorfor blev der så ikke brugt nogen indikator i titreringen?

I dette eksperiment er det ikke vigtigt at bruge en indikator . Dette er fordi uden en pH-ændring, kan reaktionens slutpunkt bestemmes kun ved hjælp af farveændringen. Vi kan også bestemme ved at bruge et voltmeter til at vise det elektriske potentiale. Slutpunktet kan detekteres med et voltmeter.

Er en indikator påkrævet for titreringer, hvor kaliumpermanganat er titreringsmidlet?

Permanganat titreringer ikke kræve anvendelse af indikatorer . Permanganat selv har en meget intens, lilla farve, og lille overskud af titrant er normalt nok til at farve opløsningen og signalere slutpunkt.

Anbefalede: