Hvad er stoffets flydende tilstand?
Hvad er stoffets flydende tilstand?

Video: Hvad er stoffets flydende tilstand?

Video: Hvad er stoffets flydende tilstand?
Video: States of Matter and Changes of State - Science for Kids 2024, April
Anonim

EN væske er en næsten ukomprimerbar væske der passer til formen på sin beholder, men bevarer et (næsten) konstant volumen uafhængigt af tryk. Som sådan er det en af de fire grundlæggende materiens tilstande (de andre er fast, gas og plasma), og er den eneste stat med et bestemt volumen, men ingen fast form.

Derfor, hvad er egenskaberne ved en væske?

Væsker tage formen af deres beholder. Det væske stoftilstand er en mellemfase mellem fast stof og gas. Ligesom partiklerne i et fast stof, partikler i en væske er genstand for intermolekylær tiltrækning; imidlertid, væske partikler har mere plads imellem sig, så de er ikke fikseret på plads.

Derudover, er mayonnaise en væske eller et fast stof? Laviner og kornbunker er faste partikler i en gas ; mayonnaise er en emulsion: flydende dråber (olie) inde i en anden væske (vand); skum er luft inde i en væske, og stivelsespasta er et fast stof inde i en væske.

Ved også, hvad er flydende kort svar?

EN væske er en prøve af stof, der tilpasser sig formen af en beholder, som den holdes i, og som får en defineret overflade i nærvær af tyngdekraften. Når en væske afkøles, mister atomerne eller molekylerne kinetisk energi. Hvis temperaturen bliver lav nok, vil væske bliver et solidt. Vand er et godt eksempel.

Hvad er materiens 3 tilstande?

Materiens tre tilstande er de tre forskellige fysiske former, som stof kan antage i de fleste miljøer: solid , væske , og gas . I ekstreme miljøer kan andre tilstande være til stede, såsom plasma, Bose-Einstein-kondensater og neutronstjerner.

Anbefalede: