Hvad er sporofytisk apomiksis?
Hvad er sporofytisk apomiksis?

Video: Hvad er sporofytisk apomiksis?

Video: Hvad er sporofytisk apomiksis?
Video: Respirationsprocessen i cellen - Naturfag SOSU 2024, April
Anonim

Sporofytisk apomixis , også omtalt som utilsigtet embryoni, er en proces, hvor embryonet opstår direkte fra kernen eller integumentet af ægløsningen (Koltunow et al., 1995).

Simpelthen så, hvad er Apomixis eksempel?

Apomixis er en aseksuel reproduktion, der sker uden befrugtning og ikke involverer meiose. En eksempel af apomixis er apomikisk parthenogenese. Det er en, hvor ægcellen produceres gennem mitose. Det udvikler sig derefter direkte til et embryo uden forudgående befrugtning.

Udover ovenstående, hvad er apomixis i planter? Abstrakt. Apomixis (ukønnet frødannelse) er resultatet af en plante opnår evnen til at omgå de mest fundamentale aspekter af seksuel reproduktion: meiose og befrugtning. Uden behov for mandlig befrugtning spirer det resulterende frø a plante der udvikler sig som en moderklon.

På denne måde, hvad er typerne af apomixis?

Tre typer af apomixis er almindeligt anerkendte - diplospori, apospori og adventitious embryony. Disse apomikisk processer er afbildet sammenlignet med seksuelle processer i dannelsen af et fælles polygonum- type embryosæk.

Hvad er Apomixis, og hvad er dets betydning?

Apomixis er mekanismen for frøproduktion uden at involvere processen med meiose og syngami. Den spiller en vigtig rolle i produktionen af hybridfrø. Metoden til at producere hybridfrø ved dyrkning er meget dyr for landmændene. Apomixis forhindrer tab af specifikke karakterer i hybriden.

Anbefalede: