Hvordan kan planteplankton være skadeligt?
Hvordan kan planteplankton være skadeligt?

Video: Hvordan kan planteplankton være skadeligt?

Video: Hvordan kan planteplankton være skadeligt?
Video: Bente Edvardsen: Planteplanktonet i havet og effekter av klimaforandringer (BIO-torsdag) 2024, Kan
Anonim

Når for mange næringsstoffer er tilgængelige, planteplankton kan vokse ud af kontrol og form skadelig algeopblomstring (HAB'er). Disse blomstrer kan producere ekstremt giftige forbindelser, der har skadelig effekter på fisk, skaldyr, pattedyr, fugle og endda mennesker.

Spørgsmålet er også, er plankton skadeligt for mennesker?

Nej, det er ikke alle algeopblomstringer skadelig Disse opblomstringer opstår, når planteplankton , som er bittesmå mikroskopiske planter, vokser hurtigt i store mængder, mens de producerer giftig eller skadelig virkninger på mennesker, fisk, skaldyr, havpattedyr og fugle.

Og hvad har planteplankton brug for for at overleve? Planteplankton lever nær havets overflade, fordi de brug for sollys som alle grønne planter. De også brug for vand og næringsstoffer til at leve. Planteplankton bruge vand og CO2 til at vokse, men planteplankton stadig brug for andre vitaminer og mineraler, som jern til overleve.

På samme måde kan du spørge, hvordan påvirker fytoplankton miljøet?

Klima og kulstofkredsløbet gennem fotosyntese, planteplankton forbruge kuldioxid i en skala svarende til skove og andre landplanter. Selv små ændringer i væksten af planteplankton kan påvirke atmosfæriske kuldioxidkoncentrationer, som ville feed back til globale overfladetemperaturer.

Er fytoplankton godt for mennesker?

SUPERIOR MED FREMRAGENDE SUNDHEDSFORDELE - I modsætning til Chlorella og Spirulina, der vokser i ferskvand, Planteplankton vokser i rent saltvand og indeholder et eksklusivt udvalg af mineraler og næringselementer, der ellers er svære at finde.

Anbefalede: