Hvordan er sukkeret i RNA forskelligt fra sukkeret i DNA?
Hvordan er sukkeret i RNA forskelligt fra sukkeret i DNA?

Video: Hvordan er sukkeret i RNA forskelligt fra sukkeret i DNA?

Video: Hvordan er sukkeret i RNA forskelligt fra sukkeret i DNA?
Video: DNA Structure and Replication: Crash Course Biology #10 2024, Kan
Anonim

DNA indeholder sukker deoxyribose, mens RNA indeholder sukker ribose. Den eneste forskel mellem ribose og deoxyribose er, at ribose har en -OH-gruppe mere end deoxyribose, som har -H bundet til det andet (2') kulstof i ringen. DNA er et dobbeltstrenget molekyle, mens RNA er et enkeltstrenget molekyle.

Med dette i betragtning, hvad er forskellen mellem ribosesukker og deoxyribosesukker?

Ribose , fundet i RNA, er en "normal" sukker , med et oxygenatom knyttet til hvert carbonatom. Deoxyribose , fundet i DNA, er en modificeret sukker , der mangler ét oxygenatom (deraf navnet "deoxy"). Læg mærke til forskel på ribose og deoxyribose i figur ovenfor.

Og hvilket sukker indeholder RNA? ribose

Derudover, hvad er sukkers rolle i DNA- og RNA-strukturen?

På grund af dets deoxyribose sukker , som indeholder en mindre oxygenholdig hydroxylgruppe, DNA er et mere stabilt molekyle end RNA , hvilket er nyttigt for et molekyle, der har til opgave at holde genetisk information sikker. RNA , indeholdende en ribose sukker , er mere reaktiv end DNA og er ikke stabil under alkaliske forhold.

Hvad er de 4 vigtigste forskelle mellem DNA og RNA?

DNA er en lang polymer med deoxyriboser og fosfatrygrad. At have fire forskellige nitrogenholdige baser: adenin, guanin, cytosin og thymin. RNA er en polymer med en ribose- og fosfatrygrad. Fire forskellige nitrogenholdige baser: adenin, guanin, cytosin og uracil.

Anbefalede: