Hvad er et topografisk firkantkort?
Hvad er et topografisk firkantkort?

Video: Hvad er et topografisk firkantkort?

Video: Hvad er et topografisk firkantkort?
Video: Video 1 (R17): Opbygning af terrænmodel med matrikel fra de frie kortdata kortforsyningen 2024, Kan
Anonim

en " firkantet " er en United States Geological Survey (USGS) 7,5 minutter kort , som normalt er opkaldt efter et lokalt fysiografisk træk. I USA, en 7,5 minut firkantet kort dækker et område på 49 til 70 kvadrat miles (130 til 180 km2).

På denne måde, hvad er en topografisk firkant?

en " firkantet " er et 7,5-minutters kort fra United States Geological Survey (USGS), som normalt er opkaldt efter et lokalt fysiografisk træk. Stenografien "quad" bruges også, især med navnet på kortet; for eksempel "the Ranger Creek, Texas quad map". Disse kort er en fjerdedel af den ældre 15-minutters serie.

Desuden, hvad er et topografisk firkantkort, og i hvilke størrelser findes de? Omkring Kort : Det Kort vise konturlinjer (linjer med lige højde), som afbilder jordens naturlige træk, samt vandløb, nogle veje, stier, skovtyper, bygninger og andre naturlige og menneskeskabte træk. Det 7 1/2 minut firkantkort er udgivet i skala 1:24.000.

Hvad er et topografisk kort, og hvad bruges det til?

EN topografisk kort er en detaljeret og nøjagtig todimensionel repræsentation af naturlige og menneskeskabte træk på jordens overflade. Disse Kort er anvendes til en række anvendelser lige fra camping, jagt, fiskeri og vandreture til byplanlægning, ressourceforvaltning og opmåling.

Hvad viser et topografisk kort?

Topografiske kort er skabt ud fra luftfotos og afslører konturerne af landet, herunder bakker, højdedrag og dale, såvel som søer, floder, åer, stier og veje. Konturlinjer at vise jordens højde. Konturlinjer, der er skarpt tilspidsede, angiver en retning op ad bakke.

Anbefalede: