Hvad kalder du punkter, der ligger på akserne?
Hvad kalder du punkter, der ligger på akserne?

Video: Hvad kalder du punkter, der ligger på akserne?

Video: Hvad kalder du punkter, der ligger på akserne?
Video: The two points that lie on every circle (???) #SoME3 2024, Kan
Anonim

Den vandrette reelle linje er hedder x- akse , den lodrette reelle linje omtales som y- akse og punkt af krydset er hedder oprindelsen. Hvis en punkt ligger på x- akse så er dens y-koordinat 0. På samme måde er a punkt på y- akse har sin x-koordinat 0. Udgangspunktet har koordinater (0, 0).

På denne måde, hvad er en kvadrant eller akse?

Det akser af et todimensionalt kartesisk system opdele planet i fire uendelige områder, kaldet kvadranter , hver afgrænset af to halv- akser . Disse er ofte nummereret fra 1. til 4. og betegnet med romertal: I (hvor fortegnene for (x; y) koordinaterne er I (+; +), II (−; +), III (−; −), og IV (+; -).

Efterfølgende er spørgsmålet, om kvadrant 1 er positiv eller negativ? I kvadrant I er både x– og y-koordinaterne positive; i Kvadrant II , x-koordinaten er negativ, men y-koordinaten er positiv; i Kvadrant III begge er negative; og i kvadrant IV er x positiv, men y er negativ.

Heraf, på hvilken akse ligger punktet 0 3?

Så svaret på dit spørgsmål er at ( 0 , 3 ) løgne på y- akse.

Hvilket punkt ligger ikke i nogen kvadrant?

Noter det point at ligge på en akse ikke ligge i nogen kvadrant . Hvis en punkt ligger på x-aksen derefter dens y-koordinat er 0. Tilsvarende er en punkt på y-aksen har dens x-koordinat 0. Oprindelsen har koordinater (0, 0).

Anbefalede: