Hvorfor bruger vi lodret linjetest?
Hvorfor bruger vi lodret linjetest?

Video: Hvorfor bruger vi lodret linjetest?

Video: Hvorfor bruger vi lodret linjetest?
Video: Мужская Стрижка Площадка Пошагово дома | Уроки мужских стрижек | Мужская стрижка на жесткие волосы 2024, Kan
Anonim

Det lodret linje testdåse være Brugt for at bestemme, om en graf repræsenterer en funktion. Hvis vi kan tegne evt lodret linje der skærer en graf mere end én gang, så definerer grafen ikke en funktion, fordi en funktion kun har én outputværdi for hver inputværdi.

Hvad er den lodrette linjetest, og hvordan bruges den?

Det lodret linje test er en metode, dvs Brugt at afgøre, om en given relation er en funktion eller ej. Fremgangsmåden er ret enkel. Tegn a lodret linje skærer gennem grafen for relationen, og observer derefter skæringspunkterne.

Ydermere, skal funktioner bestå testen med lodret linje? Hvis en vandret linje skærer en funktioner graf mere end én gang, derefter fungere er ikke en-til-en. Bemærk: Den fungere y = f(x) er a fungere hvis det består den lodrette linjetest . Det er en en-til-en fungere hvis det passerer både lodret linje test og vandret linje test.

Når man tager dette i betragtning, hvorfor er en lodret linje ikke en funktion?

hvis du kan tegne nogen lodret linje der skærer mere end ét punkt på forholdet, så er det ikke en funktion . Dette er baseret på, at en lodret linje er en konstant værdi af x, så hvis der er én indgang, x, med mere end to udgange, y, så bryder den fungere Herske.

Hvad betyder en lodret linje i matematik?

EN lodret linje er en, der går lige op og ned, parallelt med koordinatplanets y-akse. I figuren ovenfor skal du trække i et af punkterne og bemærke, at linje er lodret når de begge har samme x-koordinat. EN lodret linje har ingen hældning. Eller sagt på en anden måde, for en lodret linje hældningen er udefineret.

Anbefalede: