Hvad er en transversionsmutation?
Hvad er en transversionsmutation?

Video: Hvad er en transversionsmutation?

Video: Hvad er en transversionsmutation?
Video: Transition and transversions 2024, Kan
Anonim

Transversion , i molekylærbiologi, henviser til et punkt mutation i deoxyribonukleinsyre (DNA), hvor en enkelt (to-ring) purin ændres til en (en ring) pyrimidin, eller omvendt.

På samme måde kan man spørge, hvad er en transversionsmutation?

Transversion mutation er en bestemt slags pointe mutation en, hvor en enkelt purin er substitueret med en pyrimidin eller omvendt. Som et resultat af en transversion mutation , det muteret position i genet kan for eksempel have et adenin, hvor det havde et thymin eller cytosin.

hvad er forskellen mellem en overgangsmutation og en transversionsmutation? Overgange er udvekslinger af to-ring puriner (A G) eller af en-ring pyrimidiner (CT): de involverer derfor baser af lignende form. Transversioner er udvekslinger af purin for pyrimidinbaser, som derfor involverer udveksling af en-ring og to-ring strukturer.

Hvad er på denne måde et eksempel på en transversionsmutation?

Transversion substitution refererer til, at en purin erstattes af en pyrimidin eller omvendt; til eksempel , cytosin, en pyrimidin, erstattes af adenin, en purin. Mutationer kan også være resultatet af tilføjelsen af en base, kendt som en insertion, eller fjernelse af en base, også kendt som deletion.

Hvad forårsager overgangsmutationer?

Omtrent to ud af tre enkeltnukleotidpolymorfier (SNP'er) er overgange . Overgange måske forårsaget ved oxidativ deaminering og tautomerisering.

Anbefalede: