Er pladetektonik og kontinentaldrift det samme?
Er pladetektonik og kontinentaldrift det samme?

Video: Er pladetektonik og kontinentaldrift det samme?

Video: Er pladetektonik og kontinentaldrift det samme?
Video: Continental Drift and Plate Tectonics - Earth Science for Kids! 2024, April
Anonim

Kontinental drift beskriver en af de tidligste måder geologer tænkte på kontinenter flyttet over tid. I dag er teorien om kontinental drift er blevet erstattet af videnskaben om pladetektonik . Teorien om kontinental drift er mest forbundet med videnskabsmanden Alfred Wegener.

På denne måde, hvad er beviset for kontinentaldrift og pladetektonik?

Alfred Wegener , i de første tre årtier af dette århundrede, og DuToit i 1920'erne og 1930'erne samlede beviser på, at kontinenterne var flyttet. De baserede deres idé om kontinentaldrift på flere bevislinjer: tilpasning af kontinenterne, palæoklimaindikatorer, afkortede geologiske træk og fossiler.

Ligeledes, hvad er forskellen mellem pladetektonik og tektoniske plader? Tektoniske plader er stykker af jordskorpen og den øverste kappe, sammen benævnt litosfæren. Hvorimod Pladetektonik er en videnskabelig teori, der beskriver den store bevægelse af syv store plader og bevægelser af et større antal mindre plader af jordens litosfære.

Udover dette, hvad er den største forskel mellem kontinentaldrift og pladetektonisk quizlet?

Kontinental drift mener, at kontinenter flyttet på grund af havbundens magnetisme. Pladetektonik mener, at litosfæren og astenosfæren i kontinenter fik dem til at flytte.

Hvilke beviser beviser kontinentaldrift?

Wegener samlede så en imponerende mængde af beviser for at vise, at Jordens kontinenter var engang forbundet i et enkelt superkontinent. Wegener vidste, at fossile planter og dyr såsom mesosaurer, et ferskvandskrybdyr, der kun fandtes i Sydamerika og Afrika i Perm-perioden, kunne findes på mange kontinenter.

Anbefalede: