Er kogning af en væske endoterm eller eksoterm?
Er kogning af en væske endoterm eller eksoterm?

Video: Er kogning af en væske endoterm eller eksoterm?

Video: Er kogning af en væske endoterm eller eksoterm?
Video: Phase Changes: Exothermic or Endothermic? 2024, April
Anonim

Svar og forklaring: Kogende er en endotermisk reaktion eller proces, når varme tilføres til og absorberes af væske system væsen kogt.

Ved også, er kogning endoterm eller eksoterm?

Vi kan alle forstå, at vand ikke sker spontant koge ved stuetemperatur; i stedet skal vi varme det op. Fordi vi skal tilføje varme, kogende vand er en proces, som kemikere kalder endotermisk . Det er klart, at hvis nogle processer kræver varme, skal andre afgive varme, når de finder sted. Disse er kendt som eksotermisk.

Ydermere, er processen med smeltning eksoterm eller endoterm? Nå, det er lidt nemmere at gå den anden vej. Smeltende is er endotermisk - du kan se dette ved at putte et termometer i et glas varmt vand , tilføje en isterning og se temperaturen falde, mens isen smelter. Smelteprocessen har brug for varme for at fortsætte og tager den fra det varme vand.

På samme måde er et fast til en væske endotermt eller eksotermt?

Skifter fra en mere-ordnet tilstand til en mindre-ordnet tilstand (såsom en væske til en gas) er endotermisk . Skifter fra en mindre-ordnet tilstand til en mere-ordnet tilstand (såsom en væske til en solid ) er altid eksotermisk . Omdannelsen af en fast til en væske kaldes fusion (eller smeltning).

Hvorfor er frysning eksotermisk?

Fryser , faseovergangen fra flydende til fast form, er en eksotermisk proces, fordi der i processen udsendes energi i form af varme. Fordi fryser /smeltning er en førsteordens faseovergang, der er en latent varme involveret i overgangen.

Anbefalede: