Hvad er nogle karakteristika ved astenosfæren?
Hvad er nogle karakteristika ved astenosfæren?

Video: Hvad er nogle karakteristika ved astenosfæren?

Video: Hvad er nogle karakteristika ved astenosfæren?
Video: Psykopatens kendetegn - Se nogle af hemmelighederne 2024, April
Anonim

Det astenosfæren (fra græsk ?σθενής asthen?s 'svage' + "sfære") er det meget tyktflydende, mekanisk svage og duktilt deformerende område af Jordens øvre kappe. Det ligger under litosfæren, på dybder mellem cirka 80 og 200 km (50 og 120 miles) under overfladen.

Hvad er så karakteristisk for astenosfæren?

Karakteristikaene ved asthenosfæren er, at det er et lag i kappe under skorpen er den over mesosfærelaget, og den kan flyde ved at deformeres som en plastik og bærer tektoniske plader rundt, mens den flyder.

Ved også, hvad astenosfæren er lavet af? Sten i astenosfæren er "plastiske", hvilket betyder, at de kan flyde som reaktion på deformation. Selvom det kan flyde, er det astenosfæren er stadig lavet af fast (ikke flydende) sten; du kan tænke på det ligesom Silly Putty.

På samme måde, hvad er kendetegnene for asthenosfæren og kappen?

Asthenosfæren er toppen af jordens kappe placeret under litosfæren. Den består af solide og semi-fusionerede materialer, der tillader udviklingen af kontinentaldriften og isostasiens. Der er tektoniske plader på den, der er konstant bevægelse og arbejde ved hjælp af et konvektionsanlæg.

Hvad gør astenosfæren?

Det astenosfæren er et lag (zone) af Jordens kappe, der ligger under litosfæren. Det er et lag af fast klippe, der har så meget tryk og opvarmer klipperne kan flyde som en væske.

Anbefalede: