Hvad er Population 3-stjerner?
Hvad er Population 3-stjerner?

Video: Hvad er Population 3-stjerner?

Video: Hvad er Population 3-stjerner?
Video: Ханс Рослинг о росте народонаселения Земли 2024, April
Anonim

Population III stjerner er en hypotetisk befolkning ekstremt massiv og varm stjerner med praktisk talt ingen metaller, undtagen muligvis til at blande ejecta fra andre nærliggende Befolkning III supernovaer.

Heraf, hvad er forskellen mellem population 1 og 2 stjerner?

Befolkning jeg stjerner omfatter solen og har tendens til at være lysende, varm og ung, koncentreret i skiver af spiralgalakser. Population II stjerner tendens til at blive fundet i kuglehobe og kernen i en galakse. De har tendens til at være ældre, mindre lysende og køligere end Befolkning jeg stjerner.

For det andet, er solen en tredje generations stjerne? Det Sol er faktisk en TREDJE generations stjerne . Til sidst kommer vi tilbage til det første generations stjerner , født ud af urgas fra big bang, der næsten ikke indeholdt tunge grundstoffer (dem hinsides helium) overhovedet.

I betragtning af dette, hvad er pop I POP II og Pop III stjerner?

Befolkning III ( Pop III ) stjerner består udelukkende af urgas - brint, helium og meget små mængder lithium og beryllium. Disse Pop III stjerner ville så producere de metaller, der observeres i Pop II stjerner og indlede den gradvise stigning i metallicitet på tværs af efterfølgende generationer af stjerner.

Hvilke stjerner er metalrige?

For eksempel, stjerner og tåger med relativt høje mængder af kulstof, nitrogen, ilt og neon kaldes " metal - rig "i astrofysiske termer, selvom disse elementer er ikke- metaller i kemi.

Anbefalede: