Hvad er de tre grundlæggende principper, der tillader en elektrisk motor at fungere?
Hvad er de tre grundlæggende principper, der tillader en elektrisk motor at fungere?

Video: Hvad er de tre grundlæggende principper, der tillader en elektrisk motor at fungere?

Video: Hvad er de tre grundlæggende principper, der tillader en elektrisk motor at fungere?
Video: How Electric Motors Work - 3 phase AC induction motors ac motor 2024, April
Anonim

Elektriske motorer fungerer på tre forskellige fysisk principper : magnetisme, elektrostatik og piezoelektricitet. Langt den mest almindelige er magnetisme. I magnetisk motorer , dannes der magnetiske felter i både rotoren og statoren.

På samme måde, hvad er det grundlæggende princip for elektrisk motor?

Det princippet om elektrisk motor er når en strømførende leder placeres i et magnetfelt, oplever den en kraft. I tilfælde af dc motor vi har feltviklinger på stator og anker på rotoren. Feltet og armaturet er forbundet til DC-forsyningen. Feltviklingen genererer en konstant jævnstrømsflux.

For det andet, hvordan fungerer en elektrisk motor fysik? An elektrisk motor konverterer elektriske energi til fysisk bevægelse. Elektriske motorer generere magnetiske felter med elektrisk strøm gennem en spole. Det magnetiske felt forårsager derefter en kraft med en magnet, der forårsager bevægelse eller spinning, der kører motor.

Desuden, hvad er arbejdsprincippet for elektrisk motor og generator?

Motorer omdanner elektrisk energi til mekanisk arbejde. Det modsatte gøres af generatorer, der omdanner mekanisk arbejde til elektrisk energi. Generatorprincip: Når en leder bevæger sig i en magnetisk Mark , induceres en emk på tværs af lederen.

Hvad er elektrisk motor forklare dens princip og virke?

Svar: An elektrisk motor er en enhed, der konverterer elektriske energi til mekanisk energi. Det princip bagved elektrisk motor er baseret på Flemings venstrehåndsregel. Arbejder : Når en strøm får lov til at løbe gennem spolen PQRS, begynder spolen at rotere mod uret.

Anbefalede: