Hvorfor gik vulkanen Montserrat i udbrud i 1995?
Hvorfor gik vulkanen Montserrat i udbrud i 1995?

Video: Hvorfor gik vulkanen Montserrat i udbrud i 1995?

Video: Hvorfor gik vulkanen Montserrat i udbrud i 1995?
Video: Montserrat - eruption at Soufriere Hills Volcano.wmv 2024, Kan
Anonim

Hvad forårsagede Soufrière Hills Vulkan til bryde ud ? Den caribiske ø Montserrat er beliggende på en destruktiv pladegrænse. En pladegrænse opstår, når to af pladerne, der udgør jordens overflade, mødes. Under Montserrat Atlanterhavspladen er langsomt bliver tvunget under den caribiske plade.

Med dette for øje, hvornår gik vulkanen Montserrat i udbrud?

På 18. juli 1995 , den tidligere sovende Soufrière Hills-vulkan, i den sydlige del af øen, blev aktiv. Udbrud ødelagde Montserrats hovedstad Plymouth fra den georgiske æra.

Og hvad var virkningerne af Montserrat-udbruddet? Det udbrud den 25. juni 1997 berørt Montserrat på en række måder. For første gang i løbet af udbrud mennesker var dræbt og såret. Landsbyer var ødelagt, og jord, der tidligere blev brugt til landbrug, var dækket af sten og askeaflejringer.

Heri, hvor mange mennesker døde i Montserrat 1995?

Den lille befolkning på øen (11.000 mennesker) blev evakueret i 1995 nord for Montserrat samt til naboøerne og Storbritannien. På trods af evakueringerne, 19 personer blev dræbt af udbruddene, da en lille gruppe mennesker valgte at blive tilbage for at passe på deres afgrøder.

Hvad var de største farer forbundet med Montserrat-udbruddet i 1995?

Skoleinspektøren farer er pyroklastiske strømme og fragmenter af vulkansk klippe udstødt af eksplosioner. Pyroklastiske strømme er laviner af varme lavafragmenter og vulkansk aske, som kan bevæge sig med hastigheder på over 100 km/t og er yderst ødelæggende og uvægerligt dødelige for mennesker på deres vej.

Anbefalede: