Hvad er en habitatgeneralist?
Hvad er en habitatgeneralist?

Video: Hvad er en habitatgeneralist?

Video: Hvad er en habitatgeneralist?
Video: Wingspan Board Game MASTERCLASS / Полный курс 2024, Kan
Anonim

EN generalist arter er i stand til at trives under en bred vifte af miljøforhold og kan gøre brug af en række forskellige ressourcer (for eksempel en heterotrof med en varieret kost). En specialistart kan kun trives i et snævert område af miljøforhold eller har en begrænset kost.

Derfor, hvad er en ulempe ved at være generalist?

Ulemperne ved at være generalist Den mest almindelige kritik imod generalister er, at de ofrer dybden for bredden. Den øgede kompleksitet gør det sværere at have en dybdegående forståelse af tingene, og ved blot at kende overfladen kan du nemt overse kortheden i den.

Udover ovenstående, er mennesker generalistiske arter? Human væsener udviklet sig i et fjendtligt og konkurrencepræget miljø. På et grundlæggende niveau besidder vi alle evnen til at specialisere os i tider med overskud og opblomstring af større sociale grupper. Men vi har alle også evnen til at blive generalister i tider med knaphed eller katastrofe eller socialt sammenbrud.

Folk spørger også, hvad er et eksempel på en generalistart?

Arter der kan leve i mange forskellige typer miljøer og have en varieret kost overvejes generalister . Vaskebjørne er klassikeren eksempel på en generalistart . Deres rækkevidde strækker sig over hele Nord- og Mellemamerika. De er altædende, der kan trives med mange forskellige fødevarer, herunder menneskeligt affald.

Hvilket dyr er en generalist?

Generalist : Brunbjørn, Coyote, Mennesker, Kaniner, Ræve, Ulve, Husflue. Specialister: Giant Panda, Venus Flytrap, Orca, Koala, Salmon. EN generalist er en art, der er godt afrundet og kan tilpasse sig meget let for at overleve. En specialist er en art, der er vant til en bestemt måde at overleve på.

Anbefalede: